Why We Want to Be ISO27001 Certified

2
Written by Eduard van Pagée.April 16, 2021

Waarom wij ISO 27001 gecertificeerd willen zijn

Wekenlang zijn we bezig geweest met de implementatie van een ISMS (Information Security Management System). De reden dat we dit hebben geïmplementeerd is omdat we graag gecertificeerd willen zijn op het gebied van informatiebeveiliging.

Omdat we vooral software oplossingen ontwikkelen waarin de omgang met data en data analyse de rode draad van de oplossing is, is informatiebeveiliging cruciaal voor Researchable en onze opdrachtgevers
2
Eduard van Pagée -
Business Developer

Op dit moment wordt ons geïmplementeerde systeem beoordeeld door een extern auditbureau en zitten we in de afrondende fase van het traject. Wij zien de ISO 27001 certificering als de volgende stap in onze groei en professionalisering.

Wat is de ISO27001

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. De norm beschrijft hoe wij procesmatig met het beveiligen van informatie omgaan op alle facetten van onze organisatie. Het uiteindelijke doel van de certificering is om vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen onze organisatie en bij onze klanten zeker te stellen.

Waarom is dit zo belangrijk voor Researchable

We willen dat informatiebeveiliging structureel meegenomen wordt, van de code die we schrijven tot de manier hoe we contact hebben en data delen met derden. Omdat binnen onze projecten de omgang met grote hoeveelheden data en informatie centraal staan vinden wij dat we de verantwoordelijkheid hebben om de informatiebeveiliging op orde te hebben. Verder zien we dat bestaande partners en nieuwe partners steeds meer verlangen naar gecertificeerde informatiebeveiliging omdat het laat zien dat de informatiebeveiliging op orde is. De ISO 27001 is daarom een groot onderscheidend vermogen voor Researchable en gaat ons verder helpen in de groei van het bedrijf. Door te voldoen aan de hoogste norm op informatiebeveiliging en controles van externe partijen kunnen wij onze opdrachtgevers de hoogst mogelijke informatiebeveiliging bieden.

Contact us

We are always happy to talk to you

Een goed idee? Of meer weten over onze oplossingen?

Zijn jullie toe aan de volgende stap van het digitaliseren van de bedrijfsprocessen? Vertel ons over jouw bedrijf en waarmee we jou kunnen helpen. We nemen binnen een dag contact met je op om al jouw vragen te beantwoorden.

Mail ons info@researchable.nl

of bel +31 (0)6 40 77 54 83