Overzicht

EV-Biotech

EV Biotech en Researchable bouwen samen aan unieke database

Beter een goede buur, dan een verre vriend; campusbewoners EV Biotech en Researchable gaan samenwerken om een unieke database te ontwikkelen. De database wordt opgezet ten behoeve van de experimenten, chemische reacties en simulaties die bij EV Biotech plaatsvinden. EV Biotech creëert micro-organismen die effectief hoogwaardige moleculen kunnen produceren op een biologische manier en Researchable is gespecialiseerd in het ontsluiten, analyseren en combineren van grote hoeveelheden data. Een mooie samenwerking met korte lijnen en jonge expertise is geboren.

Digitaal laboratorium

EV Biotech produceert micro-organismen om producten zoals vanille en plastic op een duurzame manier te ontwikkelen. EV Biotech doet dit op een unieke manier, niet alleen in een ‘gewoon’ laboratorium, maar ook in een digitaal laboratorium. In het digitale laboratorium worden alle celcombinaties getest voor het echte laboratoriumwerk start. Tijdens dit proces worden veel data gegenereerd zoals data van experimenten, chemische reacties en simulaties. "Omdat er steeds meer data zijn door de groei van EV Biotech moeten deze data vanaf het begin correct en gestandaardiseerd opgeslagen worden", licht Eduard van Pagée, Business Developer bij Researchable toe. "Dit is belangrijk, omdat al deze data enorm interessant zijn om hier uiteindelijk grootschalige data-analyses op uit te voeren en gebruik te maken van technieken zoals Artificial Intelligence".

ev-biotech-colab

Meer met data

Researchable B.V. is een data- en softwareconsultancy bedrijf die zich specialiseert in het ontsluiten, analyseren en combineren van grote hoeveelheden data. Het bedrijf is opgericht in 2018 door voormalig computerwetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen om andere wetenschappers te helpen met het automatiseren van hun dataverzameling en analyse. Door toenemende belangstelling van het bedrijfsleven om meer met data te doen, is Researchable ook toegankelijk voor het bedrijfsleven. Zo heeft Researchable bijvoorbeeld het grootste nationale sport data platform ontwikkeld voor Sportinnovator en doen zij verschillende projecten met onder andere het UMCG en Defensie.  

“We hebben Researchable, als onze buren op de Zernike Campus, gevraagd om een speciale database voor ons te ontwikkelen. Gezien de grote hoeveelheid data bij EV Biotech is het belangrijk om zo goed mogelijk data op te slaan, te beheren en om vervolgens geavanceerde analyses erop los te laten. We hebben veel vertrouwen in Researchable, die net als wij, zijn gegroeid op Campus Groningen
linda-dijkshoorn
Linda Dijkshoorn -
CEO EV Biotech

Have we aroused your interest?

Contact us and discover what we can do for you!

Contact us