Overzicht

U-CAN-ACT

Voortijdig Schoolverlaten Voorkomen

U-can-act is een wetenschappelijk onderzoeksproject dat zich focust op de effectiviteit van methoden om voortijdig schoolverlaten te verminderen op het MBO. De onderzoeksgroep achter het U-can-act project willen inzicht bieden in de individuele processen van schooluitval omdat huidig wetenschappelijk onderzoek zich voornamelijk richt op groepsrisicofactoren.

De Uitdaging

Het uiteindelijke doel van dit project is om zoveel mogelijk jongeren te helpen om hun startkwalificatie te halen. De onderzoekers achter dit projecten hopen dit te bereiken door diverse wetenschappelijke publicaties en een nieuw handboek te schrijven over voortijdig schoolverlaten. Om inzicht te bieden wat cruciale ontwikkelingen zijn voor jongeren om voortijdig school te verlaten en hoe je dit preventief zou kunnen voorkomen in de praktijk is er data nodig van begeleiders én de jongeren op het MBO. Om dit te doen is er gekozen om wekelijks data te verzamelen van zowel de jongeren als de begeleiders. De uitdaging voor de onderzoekers binnen dit project was hoe je in een periode van een half jaar deze data wekelijks kunt verzamelen?

De Oplossing

Researchable heeft geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie en een vragenlijstsysteem waarin op een geautomatiseerde manier data kan worden verzameld. Met de applicatie is het mogelijk om wekelijks automatisch uitnodigingen te versturen naar de leerlingen om vragenlijsten in te vullen. Door de ontwikkelde software zijn er binnen 36 weken meer dan 7000 vragenlijsten ingevuld en is het onderzoek een succes geworden. Het project is te bekijken op u-can-act.nl en het vragenlijstsysteem hebben wij open source uitgebracht op github.

Have we aroused your interest?

Contact us and discover what we can do for you!

Contact us