Ontwikkeling ‘Enabling Technology for Data Valorisation’ van start!

Fionneke Bos
Written by Fionneke Bos.February 15, 2024

Vol enthousiasme start Researchable samen met Lode Holding via AXtion en Umaco met een prachtig project! Na maanden van spanning over de afwikkeling hebben zowel SNN als de Noordelijke provincies onze samenwerkingsaanvraag positief beoordeeld. Eduard van Pagée, businessdeveloper en partner bij Researchable, kan niet wachten: "om deze samenwerking na lang praten en schrijven nu echt handen en voeten te geven is fantastisch, we kunnen veel van elkaar leren."

projectteam

Wat we gaan doen: Toegevoegde waarde van data t.b.v. een efficiënter zorgstelsel

Het zorgstelstel staat wereldwijd onder druk en is op zoek naar efficiënte manieren om hun dienstverlening toekomstbestendig aan te kunnen blijven bieden. Eén van de innovatieve manieren om dit te kunnen doen is door binnen datasets te zoeken naar toegevoegde waarde, ook wel Data Valorisatie genoemd. Dit betekent dat er wordt gezocht naar nieuwe zinvolle verbanden die op het eerste gezicht niet uit de data naar boven komen. Wij merken dat de vraag naar Data Valorisatie toeneemt. Binnen dit project zal een softwareoplossing worden ontwikkeld die zorgverleners en wetenschappers in staat stelt om meer uit medische data te halen d.m.v. Data Valorisatie. Met de softwareoplossing kunnen klanten doeltreffender en sneller worden bediend.

Projectleider Benjamin Smits (aXtion en Umaco): "Het is een opmars naar meer toepassingen op het gebied van AI, de resultaten van dit project gaan er echt toe doen bij onze klanten".

annelies-en-eduard

Enabling Technology voor wetenschapper en zorgprofessional dankzij subsidie

Binnen dit project voeren we diepgaand functioneel en technisch onderzoek uit en ontwikkelen we innovatieve breed-inzetbare softwarecomponenten waarmee datavalorisatie mogelijk is. Dit wordt mogelijk gemaakt door de MIT R&D samenwerking subsidie verkregen via SNN. De regeling is gefinancierd door de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Annelies Wolters, Business Development verantwoordelijke bij Lode Holding: "Gelukkig herkenden SNN en de provincies de waarde van dit project voor het Noorden."

eduard-avatar-bg-gray

Laten we het hebben over jouw volgende data-innovatie

Vrijblijvend introductiegesprekVoorstel voor een meeting binnen 12 uur