DienstenDatagedreven innovatie

Partner in op datagedreven innovatie

Benut de kracht van datagedreven innovatie. Bij Researchable specialiseren we ons in het bieden van waarde in een wereld vol data. Veel organisaties hebben de wereld aan data vanuit software en hardware. We helpen jou het volle potentieel van je data te benutten om slimmere beslissingen te nemen, de kwaliteit van je producten te verbeteren en je concurrentiepositie te versterken.

/assets/lightbulb_square.png

Onze diensten voor data-innovatie

Vergroot je impact door te innoveren door data

Baas over je data

Baas over je data

Vergroot je efficiëntie

Vergroot je efficiëntie

Veilig en betrouwbaar

Veilig en betrouwbaar

Benut AI en data science

Benut AI en data science

Visualiseer je data real-time

Visualiseer je data real-time

Verbeter beslisprocessen

Verbeter beslisprocessen

plant-svg

Data-innovaties met impact

In de datagedreven wereld van vandaag is het cruciaal om inzichten en waarde uit je datastromen te halen. Datagedreven innovatie is het creëren van nieuwe waarde uit data door nieuwe kansen te ontdekken, problemen op te lossen, en prestaties te verbeteren. Visualiseer je data en benut AI en voorspelmodellen om je voortgang bij te houden en strategische beslissingen te nemen. We hebben veel ervaring om je te helpen met het ontwikkelen van een data-innovatiestrategie en het bouwen van de benodigde dataplatformen en software.

Betrouwbare data

Data-innovatie start met het verzamelen van de juiste data op de juiste manier. We identificeren je huidige datastromen, bieden suggesties voor veelbelovende databronnen en bieden een oplossing om je data optimaal te benutten. Met onze expertise omtrent visualisatie, predictiemodellen en AI weten we als geen ander hoe je jouw data moet verzamelen en opslaan zodat je er het meest uit kunt halen. We helpen je met het veilig opslaan van data en kwaliteitscontrole zodat je data een betrouwbare bron kan vormen voor strategische besluitvorming.

circle-svg
chip-svg

Haal meer uit je data

Organisaties hebben vaak een breed assortiment aan databronnen en formaten, zoals gestructureerde of ongestructureerde data, financiële data, sales data, externe data, hardware data en sensordata. Al deze verschillende bronnen en formaten maken het lastig om ze samen te brengen en er waarde uit te halen. Wij kunnen je helpen met het ontwerpen en het implementeren van een goede dataverwerkingsarchitectuur, die grote en complexe data kan beheren en verwerken. Weet je niet waar te beginnen? Met onze Inspiratiesessie identificeren we samen de mogelijkheden voor datagedreven innovatie in jouw organisatie.

Verbeter bedrijfsprocessen

Als je je datamanagement en infrastructuur eenmaal op orde hebt, kan je data gaan benutten om bestaande diensten en processen te verbeteren, en zelfs nieuwe businessmodellen te verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld sensoren in je machines of gebouwen gebruiken op patronen en inzichten te ontdekken en efficiënter gebruik te maken van je materiaal. Op deze manier helpt data-innovatie te voorspellen wanneer onderhoud nodig is, reparatiekosten te verminderen en onvoorziene downtime te beperken.

machine-svg

Onze werkwijze

Ontdekken
Ben je benieuwd hoe data-innovaties jouw organisatie kunnen versterken? We plannen altijd eerst een inspiratiesessie. Daarin brengen we samen de uitdagingen en de impact van mogelijke oplossingen in kaart. Dit doen we door de situatie te analyseren met onze vijf kernvragen en user story mapping, wat leidt tot een functioneel ontwerp.
Overwegen
Na positieve feedback in de ontdekfase maken we een gedetailleerde uitwerking van het project. Dit omvat onze werkwijze en de verwachtingen van de samenwerking. Ook definieren we de 'definition of impact' om vast te stellen wanneer de applicatie meerwaarde heeft.
Ontwerpen
We kunnen van start! Stap voor stap werken we het ontwerp verder uit. We werken samen met designers om visuele prototypes van de software te maken. Hierin houden we rekening met de huisstijl van je organisatie. We stemmen verwachtingen af over communicatie, planning en ISO27001 informatiebeveiliging. We stellen een ‘definition of done’ vast om duidelijkheid te bieden over wanneer een ontwerpelement of prototype als voltooid wordt beschouwd.
Ontwikkelen
We ontwikkelen de applicatie iteratief met Scrum. Elke twee weken bespreken we de voortgang en passen we aan waar nodig om aan de behoeften te voldoen. We werken naar de livegang van het MVP toe, verzamelen feedback en ontwikkelen de applicatie verder. Onze engineering standaarden omvatten automatisch testen, code reviews, CI/CD, en Infrastructure as Code. We hanteren een 'definition of done' om te bepalen wanneer een ontwikkelingsfase of functie volledig is afgerond en klaar is voor de volgende fase.
Onderhouden
Na implementatie van de applicatie bespreken we het onderhoud via een service-level-agreement en onderhoudscontract. Dit omvat afspraken over service levels, onderhoud, hosting, monitoring en support. Gedurende het gehele proces ligt de focus op beveiliging, ondersteund door onze ISO27001-certificering en de NEN-7510 standaard.
We zijn ervan overtuigd dat datagedreven innovatie simpel en toegankelijk kan zijn. We helpen je graag om de controle te pakken over jouw data en jouw organisatie naar een hoger plan te tillen.
eduard-avatar-bg-gray
Eduard van Pagée-Business Developer Researchable