DienstenData-engineering

Partner in data-engineering

Maak optimaal gebruik van alle data binnen jouw organisatie. Bij Researchable weten we uit ervaring dat een solide data-infrastructuur essentieel is voor een succesvolle en duurzame inzet van data-science. Daarom specialiseren we ons in data-engineering. Met een sterke datahuishouding als basis kan jouw organisatie de kracht van data-science en machine learning optimaal benutten.

/assets/cogs-svg.svg

Onze diensten voor data-engineering

Benut de kracht van al jouw data

Data  Infrastructuur

Data Infrastructuur

Data Pipelines

Data Pipelines

Data Modelling

Data Modelling

Data Integratie

Data Integratie

Data Governance

Data Governance

Big Data Processing

Big Data Processing

Data-engineering als basis voor innovatie

Neem betere beslissingen door je data optimaal te benutten. Data-engineering vormt het fundament van datagedreven innovatie. Het transformeert ruwe data naar werkbare inzichten. Onze data-engineers ontwikkelen pipelines en workflows om data uit al je datastromen op te halen, te transformeren en te laden in een werkbaar formaat. We zorgen ervoor dat je data toegankelijk, van hoogwaardige kwaliteit en schaalbaar is. Zo kan je de kracht van data optimaal benutten voor strategische beslissingen, efficiëntie en innovatie.

Ontwikkeling dataplatform

Veel organisaties zijn momenteel bezig met het opstellen van hun strategie voor data-innovaties en kunstmatige intelligentie. Een dataplatform is het fundament van een goed gestructureerd en toegankelijk informatiesysteem. We ontwerpen en ontwikkelen het dataplatform op maat en stemmen de architectuurkeuzes en data-integratieprocessen af op de behoeften van jouw organisatie en standaarden. Onze ISO27001-certificering zorgt ervoor dat je data veilig is opgeslagen.

Moderne data-architectuur

Het kiezen van de juiste architectuur hangt af van de specifieke behoeften en doelen van de organisatie. Zo is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals datavolume, snelheid, variëteit en complexiteit bij het maken van deze keuze. We hebben veel ervaring met verschillende typen data. Daardoor kunnen we je goed helpen in de onderbouwing en opzet van een moderne data-architectuur zoals een datawarehouse, datalake of datalake house.

Ontwikkel en verbeter datastromen

Effectieve datastromen zijn cruciaal voor het verzamelen, verwerken en distribueren van data binnen jouw organisatie. We kijken naar het identificeren van de juiste bronnen, het implementeren van ETL-(extract, transform, and load) processen en het waarborgen van datakwaliteit. Ook bekijken we de uitdagingen en best practices omtrent het delen van data en hoe je kunt zorgen voor privacy en beveiliging. Hierbij putten we uit onze ruime ervaring met privacyverbeterende technologieën (PET) en relevante privacywetgeving.

Onze werkwijze

Ontdekken
Ben je benieuwd hoe data-innovaties jouw organisatie kunnen versterken? We plannen altijd eerst een inspiratiesessie. Daarin brengen we samen de uitdagingen en de impact van mogelijke oplossingen in kaart. Dit doen we door de situatie te analyseren met onze vijf kernvragen en user story mapping, wat leidt tot een functioneel ontwerp.
Overwegen
Na positieve feedback in de ontdekfase maken we een gedetailleerde uitwerking van het project. Dit omvat onze werkwijze en de verwachtingen van de samenwerking. Ook definieren we de 'definition of impact' om vast te stellen wanneer de applicatie meerwaarde heeft.
Ontwerpen
We kunnen van start! Stap voor stap werken we het ontwerp verder uit. We werken samen met designers om visuele prototypes van de software te maken. Hierin houden we rekening met de huisstijl van je organisatie. We stemmen verwachtingen af over communicatie, planning en ISO27001 informatiebeveiliging. We stellen een ‘definition of done’ vast om duidelijkheid te bieden over wanneer een ontwerpelement of prototype als voltooid wordt beschouwd.
Ontwikkelen
We ontwikkelen de applicatie iteratief met Scrum. Elke twee weken bespreken we de voortgang en passen we aan waar nodig om aan de behoeften te voldoen. We werken naar de livegang van het MVP toe, verzamelen feedback en ontwikkelen de applicatie verder. Onze engineering standaarden omvatten automatisch testen, code reviews, CI/CD, en Infrastructure as Code. We hanteren een 'definition of done' om te bepalen wanneer een ontwikkelingsfase of functie volledig is afgerond en klaar is voor de volgende fase.
Onderhouden
Na implementatie van de applicatie bespreken we het onderhoud via een service-level-agreement en onderhoudscontract. Dit omvat afspraken over service levels, onderhoud, hosting, monitoring en support. Gedurende het gehele proces ligt de focus op beveiliging, ondersteund door onze ISO27001-certificering en de NEN-7510 standaard.

Data engineering stack

Hier vind je onze technology stack: de programeertalen, frameworks, databases en front-end en back-end tools die we gebruiken in onze data-engineering projecten. Staat de jouwe er niet bij? Informeer naar de mogelijkheden, want we leren voortdurend dingen bij. Softwareontwikkeling en data-innovatie staan tenslotte nooit stil!

Azure
Neo4j
Kubernetes
Databricks
Terraform
Python
MongoDB
Docker
Slack
Go
Gitlab
R
Elk bedrijf is een technologiebedrijf - sommigen weten het alleen nog niet
ando_researchable
Ando Emerencia-Chief Technology Officer bij Researchable

Data-Engineering Projecten

Op maat gemaakte data-engineering innovaties

eduard-avatar-bg-gray

Laten we het hebben over jouw volgende data-innovatie

Vrijblijvend introductiegesprekVoorstel voor een meeting binnen 12 uur