ServicesOnderzoek

Partner in onderzoek

Benut het volle potentieel van jouw onderzoeksdata. Bij Researchable specialiseren we ons in software die automatisch data verzamelt, visualiseert en analyseert voor onderzoek en expertisecentra. We bouwen hoogwaardige databases waarin meerdere databronnen gecombineerd worden, van sensordata tot vragenlijsten. Met onze wetenschappelijke achtergrond spreken we jouw taal en snappen we de unieke uitdagingen van de wetenschap.

/assets/microscope_graphic_blue.png

Onze Diensten voor Onderzoek

Maak meer impact met je onderzoek door hoogwaardige data en software

Combineer databronnen

Combineer databronnen

Automatiseer analyses

Automatiseer analyses

Automatiseer informed consent

Automatiseer informed consent

Machine learning en predictiemodellen

Machine learning en predictiemodellen

Integreer met het elektronisch patiëntendossier

Integreer met het elektronisch patiëntendossier

Visualiseer resultaten real-time

Visualiseer resultaten real-time

molecules-svg

Opzetten van onderzoek

Bij Researchable hebben we samengewerkt met vele onderzoeksteams en expertisecentra om onderzoeksideeën realiteit te maken. Met onze wetenschappelijke wortels weten we precies hoe we het meest uit je data kunnen halen. Bij het opzetten van onderzoek brainstormen we samen met jou om de benodigde software te identificeren voor je onderzoeksvragen. Onze expertise omtrent dataverzameling en opslag zorgt ervoor dat je software veilig wordt opgeslagen volgens de privacywetgeving (AVG, GDPR).

Databronnen combineren

Onderzoek wordt steeds data-intensiever. Dat maakt het cruciaal om meerdere databronnen te kunnen combineren. We hebben ervaring met veel verschillende typen data, zoals sensordata, tijdreeksen en vragenlijsten. We zorgen ervoor dat iedereen in je organisatie toegang heeft tot dezelfde data op een manier die bij hen past, of het nou onderzoekers zijn, deelnemers of zorgverleners. Ook kunnen we middels data-engineering alle databronnen integreren en de data optimaal klaarmaken voor predictiemodellen, AI of machine learningalgoritmen.

jigsaw-svg
plane

Impact maken met je onderzoek

Het volle potentieel van je onderzoek benutten gaat verder dan baanbrekende ontdekkingen: inzichten moeten worden omgezet in tastbare impact. Bij Researchable geloven we dat software hierin het verschil kan maken. We geven je resultaten graag vleugels. Maak je resultaten zichtbaarder en begrijpelijk voor diverse doelgroepen via dashboards. Of implementeer je predictiemodellen in de zorg via automatische analyses. Het is zelfs mogelijk om de software te verbinden met het elektronisch patientendossier voor meer gepersonaliseerde en datagedreven gezondheidszorg.

Open-source

Onderzoek doen draait om het delen van je resultaten en het samen bouwen aan meer kennis. We geloven in de kracht van open-source software. We maken onze code publiek beschikbaar zodat onderzoekers er verder op kunnen bouwen. Door samen te werken kunnen we sneller innoveren en creeren we een wereld waar kennis kan floreren.

lightbulb_square

Onze werkwijze

Ontdekken
Ben je benieuwd hoe data-innovaties jouw organisatie kunnen versterken? We plannen altijd eerst een inspiratiesessie. Daarin brengen we samen de uitdagingen en de impact van mogelijke oplossingen in kaart. Dit doen we door de situatie te analyseren met onze vijf kernvragen en user story mapping, wat leidt tot een functioneel ontwerp.
Overwegen
Na positieve feedback in de ontdekfase maken we een gedetailleerde uitwerking van het project. Dit omvat onze werkwijze en de verwachtingen van de samenwerking. Ook definieren we de 'definition of impact' om vast te stellen wanneer de applicatie meerwaarde heeft.
Ontwerpen
We kunnen van start! Stap voor stap werken we het ontwerp verder uit. We werken samen met designers om visuele prototypes van de software te maken. Hierin houden we rekening met de huisstijl van je organisatie. We stemmen verwachtingen af over communicatie, planning en ISO27001 informatiebeveiliging. We stellen een ‘definition of done’ vast om duidelijkheid te bieden over wanneer een ontwerpelement of prototype als voltooid wordt beschouwd.
Ontwikkelen
We ontwikkelen de applicatie iteratief met Scrum. Elke twee weken bespreken we de voortgang en passen we aan waar nodig om aan de behoeften te voldoen. We werken naar de livegang van het MVP toe, verzamelen feedback en ontwikkelen de applicatie verder. Onze engineering standaarden omvatten automatisch testen, code reviews, CI/CD, en Infrastructure as Code. We hanteren een 'definition of done' om te bepalen wanneer een ontwikkelingsfase of functie volledig is afgerond en klaar is voor de volgende fase.
Onderhouden
Na implementatie van de applicatie bespreken we het onderhoud via een service-level-agreement en onderhoudscontract. Dit omvat afspraken over service levels, onderhoud, hosting, monitoring en support. Gedurende het gehele proces ligt de focus op beveiliging, ondersteund door onze ISO27001-certificering en de NEN-7510 standaard.
Onze passie ligt bij het omzetten van onderzoek naar tastbare impact in de samenleving. Complexe uitdagingen kan je ons wel toevertrouwen, wij denken graag met je mee.
fionneke_researchable
Fionneke Bos-Product Owner Researchable